Einde coronamaatregelen

Sinds onze start in 2020 hebben wij als gemeente altijd te maken gehad met de Corona maatregelen. Nu bijna alles weer mogelijk is in de samenleving zijn er ook geen aanvullende maatregelen tijdens onze kerkdiensten en andere activiteiten. We mogen eindelijk als hele gemeente bij elkaar komen en de HERE ontmoeten. 

Lees meer »

Start kerkdiensten!

Wij zijn dankbaar dat wij kunnen melden dat wij per 5 juli kerkdiensten houden in de Vaartkerk te Eemdijk. De bedoeling is om elke dinsdagavondeen kerkdienst op te nemen. Deze zal worden uitgezonden op zondagmorgen. Elke zondagavond is er een kerkdienst die live is te volgen. We starten hiermee op zondag 5 juli. Deze diensten beginnen om 19.00 uur. 

Lees meer »

Een nieuwe naam

Hersteld Gereformeerde Kerk Bunschoten-Spakenburg. U kende ons misschien al, maar dan onder een andere naam. Een voorlopige naam. Een naam waar een andere plaatselijke kerkelijke gemeente grote moeite mee bleek te hebben. Het zou er teveel op wijzen dat wij uit haar vandaan kwamen. Ze vond dat het tot misverstanden zou kunnen leiden. Er werden juridische stappen tegen ons aangekondigd. Daar willen wij onze energie niet in steken, daarom hebben wij er voor gekozen die naam los te laten.

Lees meer »

Weer een nieuwe kerk?

Weer een nieuwe kerk erbij? Die vraag wordt ons gesteld. En met een verwijtende ondertoon: ‘in een tijd dat we elkaar nodig hebben, moet je dit niet doen; jongeren raken hierdoor alleen nog maar verder vervreemd van de kerk’. Forse verwijten worden gemaakt. En dat mag op bijval rekenen. Want ja, zo’n nieuwe gemeente verstoort het feestje van het gezellig samen-zijn dat de kerken nu net aan het bouwen zijn. GKv en NGK zijn toch samen fijn op weg. Eén in de naam van Jezus…

Lees meer »